Profil

TanjaKaleovski.dk

Profil

Tanja Kaleovski (f. 1980, København)


Jeg er uddannet professionel dekorationsmaler på Svendborg Tekniske Skole i 2010. 


Inden da bestod jeg bygningsmaleruddannelsen og modtog "Håndværkerforeningens Flids Broncemedalje" i Kjøbenhavn. Efterfulgt af uddannelsen som diplommaler. Det var denne uddannelse der inspirerede mig til at blive voksenunderviser, og jeg har undervist inden for malerfaget i over 10 år.


Billedkunstner universet, er blevet min verden.

Med teknikker, flid, og høj faglighed, skaber jeg et unikt illusionistisk billedeunivers.


Jeg har en detaljerigdom og en respekt for det eminente gamle håndværk, som er en fascinerende oplevelsesrejse at være en del af.


Jeg skaber fortællinger om tiden der gik og tiden der kommer. Beskueren drages og "bedrages" af poesien i billederne. En magisk realisme, med et strejf af humor. 


Den dualisme jeg bruger, både i kompositioner, med farver, former og elementer, og de små finurlige detaljer, indbyder til både fordybelse og nysgerrighed. 


“Jeg arbejder med at skabe stemninger og vække følelser hos folk. Min stilretning er meget inspireret af det klassiske trompe l´oeil-maleri. En type maleri, kendt siden antikken, hvor man skildrer objekter så realistiske, at de ser ud som om de er virkelige. Beskueren må meget gerne undres. At det flade lærred kan vokse ud, og blive en form for installation eller levende genstand i rummet”


DET HER ER MIT SWEET SPOT


TANJA KALEOVSKI"ART IS NOT WHAT YOU SEE, BUT WHAT YOU MAKE OTHERS SEE"  -  Mr. EDVARD DEGAS